

## Agenda: 2020 Annual Meeting of the G20 Transport Task Group

Prework: <u>TransportPolicy.net</u>. Participants are asked to look over a shortlist of pages pertaining to their country/region; if any adopted policies are not referenced or new policies are under consideration that can be cited publicly, participants are asked to share details with the organizers, and the site will be adapted.

Times are in Eastern Time (New York / Washington DC)

**09:00-09:05** Welcoming remarks: Jim BLUBAUGH (5 min)

09:05-09:10 Circular Carbon Economy: Fareed ALASALY (5 min)

**09:10-09:30** Opening discussion of recent developments in transportation (20 min)

ICCT presentation: COVID impacts, vehicle technology uptake, and key policy developments over the past year

**09:30-09:50** Small group breakout (20 min)

Ice breaker introductions and discussion of what is happening in countries

Question #1: How has COVID impacted policy priorities in your country/region?

Question #2: What questions are you trying to answer to inform how to move forward?

**09:50-10:00** Large group and report back (10 min)

Use interactive platform to report back ideas from the groups

**10:00-10:10** Break (10 min)

10:10-10:35 HDV air quality and health impacts (25 min)

ICCT presentation: Preliminary results of HDV air quality and health study. The presentation will introduce the objectives, methods, and preliminary emissions results of the study, which evaluates the capacity of adopted and potential HDV exhaust emissions standards and fleet renewal programs to benefit air quality and related health outcomes in G20 countries. (15 min)

Moderated Q&A: Joshua MILLER (10 minutes)

**10:35-10:45** Enhancing Fuel Economy in KSA: Mohammed ALBASSAMI, SEEC & The role of E-fuels in meeting future transportation decarbonization targets: Amer Ahmad AMER, Aramco (10 min)

**10:45-11:00** Break (15 min)

11:00-11:20 EU study of lifecycle emissions: Nikolas HILL (20 min)

Presentation of recent large-scale EU study of vehicle lifecycle emissions.

The presentation will be followed by moderated Q&A: Ana DANILA

11:20-11:40 Break out into small groups (20 min)

Same groups as the morning session. These groups will discuss follow-on ideas for webinars and activities for the TTG group in the next year.

11:40-11:50 Large group and report back (10 min)

**11:50-12:00** Closing remarks: Jim BLUBAUGH, Fareed ALASALY, Simone RICCARDO and Daniele VILLORESI (10 min)